Transformim përmes infrastrukturës: Kushte më të mira për 1330 nxënësit e shkollës "Ahmet Zogu" në Bathore

You are here

  • 29-10-20 |

Transformim përmes infrastrukturës: Kushte më të mira për 1330 nxënësit e shkollës "Ahmet Zogu" në Bathore

“Gjithmone kisha nevojë për mamin apo ndonjë shok që të më ndihmonin të përdorja tualetin e shkollës. Por, tani unë mund të shkoj vetë, dhe nuk kam nevojë për shoqërues sepse mund të përdor shufrat dhe lavamanin për tu mbajtur dhe derën tani mund t’a mbyll me çelës. Kështu mund të kthehem menjëherë në klasë, pa humbur mësimin,”- shprehet Arbri, 8 vjeçari, që mëson në shkollën “Ahmet Zogu” në Bathore.

Arbri lëviz me ndihmën e një  karroce me rrota me të cilën nëna e tij e shoqëron çdo ditë për në shkollë. Më herët asaj i duhej të qëndronte në shkollë për të shoqëruar të birin sa herë që ai kishte nevojë për të lëvizur në korridor apo për të shkuar në tualet. Tani nuk ka më nevojë që e ëma të qëndroj aty, pasi në shkollën e tij janë rregulluar tualetet për fëmijë duke ofruar për ta kushte të përshtatshme dhe më të sigurta higjieno-sanitare.

Një nga mbështetjet që kemi marrë nga World Vision është rikonstruksioni i tualeteve. Ata ishin në gjendje jo të mirë dhe muret kishin marrë shumë lagështi. Lavamanet dhe çezmat nuk funkiononin. Ky rregullim është një ndihmë e madhe për fëmijët tanë, madje sot më në fund kemi edhe një tualet për fëmijët me aftësi të kufizuar. Kjo ishte një nevojë e shkollës sonë prej vitesh, e kërkuar edhe nga prindërit. Jemi mirënjohës për kontributin tuaj dhe çdo kontribut që keni dhënë për shkollën tonë ndër vite,”- shprehet Albana, nëndrejtoresha e shkollës “Ahmet Zogu” në Bathore.

Shkolla në të cilën mësojnë 1330 nxënës, së bashku me dy shkolla të tjera në bashkinë Kamëz janë bërë pjesë e mbështetjes që World Vision ka ofruar në formën e një minigrati që synon fuqizimin e strukturave të shkollave si aktorë të shoqerisë civile për të luajtur një rol vendimarrës në krijimin dhe përshtatjen e ambienteve për akses pa barriera për fëmijët me aftësi të kufizuar.

Në këtë kuadër, World Vision po mbështet 24 mini-grante në 24 shkolla në 9 Bashki apo Zyra Vendore Arsimore të vendit. Nga kjo mbështetje kryesisht në infrastrukturë shkollore, do të  përfitojnë 10.558 fëmijë mes të cilëve janë dhe 160 fëmijë me aftësi të kufizuara dhe  3.325 fëmijë nga familje me vështirësi ekonomike.

 

 

 

 

 

Tungjatjeta.al

 
Arjani, 15 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Klajdi, 11 vjeç
Shqipëri

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji.  Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet

Donaldi, 10 vjeç
Shqipëri

Emanueli, 4 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur

Sara, 6 vjeçe
Shqipëri

Sara vuan nga Paraliza Cerebrle
​Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Marigleni, 9-vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Gabriela, 15 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Emiljano, 2 vjeç
Shqipëri

Vuan nga Paraliza Cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Oligerta, 14 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Elvani, 8 vjeç
Librazhd

Diagnostikuar me autizëm. Me 400 lekë në muaj, do të bëhet e mundur të marrë shërbimet e nevojshme mjekësore!

Bruna, 7 vjeçe
Shqipëri

 Diagnostikuar me çrregullime të spektrit të autizmit.

Irena, 10 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për trajtim të specializuar.

Jasmina, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë

Ana, 15 vjeçe
Shqipëri

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Ardiani, 8 vjeç
Shqipëri

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Leonora, 16 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Selma, 4 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
Me 400 leke në muaj ajo do të fillojë të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

 

Arta, 7 vjeçe
Shqipëri

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Altin, 3 vjeç
Shqipëri

Altini e takojmë në oborrin e shtëpisë… Në muajin Shkurt ai bën 3 vjeç… Ka një buzëqeshje të ëmbël dhe kur qesh sytë e tij të mëdhej i nd

Soni, 11 vjeç
Shqipëri

Twitter Feed

 

Facebook Feed

 

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

179

komunitete

8

zona të Shqipërisë
përmes programeve

19

Bashki
përmes programeve dhe projekteve

me mbi 60,000

fëmijë

Ne punojmë në

2

Komuna

22

Komunitete

Na Kontaktoni

Shqipëri
  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Tel: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org
Kosovë
  • Rruga "Lorenc Antoni|, Nr.38, 10000 Prishtinë, Kosovë
  • Tel: +381 (0)38 221 812

Na Ndiqni