Oligerta, 14 vjeçe
Librazhd

Oligerta, është 14 vjeçe. Kur erdhi në jetë kaloi një temperaturë të lartë dhe kjo ka bërë që ajo të jetë me zhvillim të vonuar.

Arjani, 15 vjeç
Librazhd

Arjani është më i vogli i familjes. Ai erdhi në jetë pas motrës dhe 2 vëllezërve.

Jasmina, 7 vjeçe
Librazhd

Jasminës i pëlqen të dëgjojë muzikë, të shohë filma vizatimorë në televizor, të dalë shëtitje me motrën dhe vëllain.

Marigleni, 9-vjeç
Librazhd

Marigleni 9-vjeçar është djali i dytë i familjes.

Fjorida, 11 vjeçe
Librazhd

Vuan nga ischemia cerebrale e avancuar.
Me 400 lekë në muaj ajo do të mund fillojë të flasë më qartë.

Femiu, 10 vjeç
Librazhd

Me 400 lekë në muaj, muskujt e tij do të forcohen dhe do të mund të qëndrojë ulur.

Juliani, 12 vjeç
Librazhd

Ai ka probleme me shikimin.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mund të shikoj më mirë".

Alesia, 9 vjeçe
Librazhd

Vuan nga paraliza cerebrale.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Të Reja

Babai i Valmirës, Klarës dhe Arsenit është i vetmi që ka një punë në familje. Për të është shumë e vështirë të sigurojë disa të ardhura më shumë për të mbyllur të gjitha shpenzimet mujore.  “Tani jam...
Banorët në zonën e Kënetës në Durrës dhe rreth 500 nxënës, prej muajit shkurt, kalojnë të sigurtë në mbikalimin e autostradës Durrës-Kukës-Morinë që të çon në shkollën e “Re”. Më parë, mungesa e...
Tungjatjeta Jetë... Alesia lindi me paralizë cerebrale, por kjo nuk e ka penguar të jetë e para e klasës dhe të shkëlqejë në orën e matematikës. “Kur mbaron mësimi, shokët e klasës vrapojnë për të...
Prindërit e Leonorës besojnë se ai operacion i shpëtoi jetën së bijës, por nuk i ktheu dot fëmijërinë. Nora mori një kurë me ilaçe të cilat nuk i ndërpreu më kurrë. Sot është 16 vjeçe dhe merr 14...
GirlScout është emri i përbashkët i 80 vajzave nga Korça. Ato njihen në qytet për nismat e tyre sepse kërkojnë të sjellin ndryshim social dhe ekonomik në komunitetet ku jetojnë, por edhe të ndihmojnë...

 

MBROJTJA E FËMIJËVE

Të gjithë fëmijët, sidomos ata më në nevojë, të gjejnë përkujdesje, të mbrohen dhe të kenë mundësi të marrin pjesë në vendime...

 

Lexo Më Shumë

 

 

EDUKIMI

Arsim gjithëpërfshirës, miqësor, për të gjithë fëmijët e moshës 6 deri në 16 vjeç në Shqipëri, veçanërisht për ata më në nevojë...

 

Lexo Më Shumë

 

RINIA

Të sigurojmë hapësirë për të rinjtë, në mënyrë që ata të shprehin veten e tyre; të ndërtojnë kompetenca dhe aftësi; t’i ndihmojmë ata...

 

Lexo Më Shumë

Video

Reporteri

Gjurmë...

Për motrën shkolla ishte e vetmja mundësi për të pasur një jetë të mirë..s’kishte dritë tjetër jeshile, kurse unë isha çun, do ta gjeja një rrugë në jetë...

Syrja

Çdo mëngjes babi vjen dhe më puth në faqe.
“Kjo është faqja më e bukur në botë”- më thotë. Ai është heroi im.

Matilda

Jetë në plotësi për çdo fëmijë

Ne punojmë në mbi 

220

komunitete

10

zona të Shqipërisë

13

Bashki

Afërsisht

721,586

* INSTAT

 

fëmijë përfituan nga ndryshimet e politikave të qeverisë apo zbatimi i tyre ne vitet 2017-2018, për hartimin e të cilave ka kontribuuar WorldVision Shqipëri & Kosovë.


Në 2017-ën

6,709

fëmijë në programet e 1. Mbrojtjes së Fëmijëve, 2. Edukimit, 3. Rinisë organizuan aktivitete për fëmijë, prindër dhe komunitete , duke sjellë ndryshim në vendet ku ata jetojnë.


32,000

fëmijë janë pjesë e programit të Letërkëmbimit.

45

grupe fëmijësh kanë ndërmarrë 63 nisma mbi çështje të mbrojtjes të fëmijëve.

44

grupe të rinjsh kanë ndërmarre 126 inisiativa për të zgjidhur problematika në komunitetet e tyre.

Na Kontaktoni

  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Phone: +355 4 2419601
  • Email: tirana@wvi.org

Newsletter

Rregjistroni emailin tuaj për të marrë njoftimet tona.

Na Ndiqni